KÖZLEMÉNY

A SZIMAT SULINAK SEMMILYEN HASONLÓ ELNEVEZÉSŰ KÉPZÉSHEZ NINCS KÖZE, KIZÁRÓLAG AZ EZEN OLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK ALAPJÁN OKTATUNK. ELHATÁROLÓDUNK MINDEN OLYAN CSOPORTTÓL ÉS RENDEZVÉNYTŐL, AMI AZ ELNEVEZÉSÜNKRE HIVATKOZVA ÉS A SZELLEMI TULAJDONAINKAT FELHASZNÁLVA HIRDETI MAGÁT. 

Szimat Suli, avagy a kutyák PHD fokozata

Kutyád imád szaglászni? Nehéz lefárasztani? Érdekel hogyan dolgoznak a kábítószer- vagy a robbanóanyag-kereső kutyák? Kíváncsi vagy hogyan lehet szarvasgomba-kereső kutyát képezni? Szeretnél profiktól tanulni? Akkor ott a helyed a következő Szimat Suli kurzusán! 

Trénereink hosszú évek óta foglalkoznak kereső-kutyák képzésével nem csak civil, hanem hivatásos területen is. Laci mindenben a segítségedre lesz, hogy kutyádból kihozzuk a maximumot, hamar lefáraszd és megtanuljatok csapatban együtt dolgozni! 

De miért is jó ez a szimat munka?

Tudtad, hogy a legösszetettebb feladat a kutyák számára a keresés, mely nem csak fizikailag, hanem agyban is fárasztja Őket? Egy kereső kutya sokkal nehezebb feladatokat hajt végre, valami olyasmi ez, mint a kutyát PHD fokozata. 

Gondolj csak bele, egy Afganisztánban teljesítő kutyának nem csupán hallgatnia kell a gazdájára minden körülmények között, de neki kell biztosítania azt, hogy a táborban tartózkodó katonák ne legyenek pokolgép áldozatai, amihez maximális precizitás és megbízhatóság várható el tőle.

Mi ez, ha nem igazi csapat munka? 

A tanfolyam során megismerkedhetsz a keresési taktikák felépítésével, a passzív jelzés kialakításával és a különböző szagminták használatával. 

A képzés folyamán nem csak a keresésben lesztek jártasak, hanem megtanul kutyád koncentráltan és fegyelmezetten dolgozni, Te megismered a jelzéseit és később már tökéletes csapatban tudtok együtt dolgozni! 

 

 

Rólam

Kovács László vagyok, 25 éve foglalkozom kutyák képzésével, számos civil és hivatásos rendszerben fordultam meg, jelenleg a Honvédség kutyás tűzszerésze vagyok.

A szívügyem mindig is a kereső kutyák munkája volt, megismerkedtem a mentőkutyák, később pedig a robbanóanyag-kereső kutyák képzésével.

A Honvédséghez történő felszerelésem célja az volt, hogy kijussak misszióba, Afganisztánba, mindezt kutyával. Már a felkészülés alatt tudtam, hogy ez a mi terepünk. Mandyt alig 10 hónaposan kaptam, majd kezdődött az alapképzésünk, amit sikeresen végeztünk, ezután következett a misszióra felkészítés. Mivel tudtam, hogy ott számos szélsőséges kihívással találkozhatunk, egy teljesen más kultúrában és földrészen, így a lehető legtöbb dologra igyekeztem felkészíteni Őt is.

Felejthetetlen élmény volt mindkettőnk számára, rengeteg tapasztalattal, amit most szeretnék átadni neked is.

Később hozzám került életem első labradorja, akivel nem csak a vadászattal ismerkedtünk meg, de sikeresen teljesítette a Légügyi hatóság kereső kutyás vizsgáját.

Azóta pedig – Mandy nyugdíjazása után – Ő lett a jelenlegi hivatásos kutyám, Norton.

Alapvető elvem, hogy kutyát képezni csak tisztelettel és alázattal lehet.

Célom, hogy ne csak a keresés metodikájával tudjalak megismertetni, hanem számos nem hétköznapi helyzeten keresztül mutassam meg, hogyan tudsz igazán szimbiózisban együtt dolgozni a kutyáddal úgy, hogy a kölcsönös bizalmatok töretlen legyen. Ezen keresztül pedig rengeteget tanulhatsz nem csak kutyád mentalitásáról, de saját magadról is!

Legyen civil, hétköznapi keverék kutyusod, vagy hivatásos munkavégzési célod, keress bátran, támogatni foglak az utadon!

 

 

Képzéseink

 

Szimat Suli Alapképzés

Ez a 8 hetes 4 alkalmas képzés tartalmazza mind azt, amit a keresés és a jelzés kialakításához szükséges tudnod.

Mindegy, hogy szarvasgomba vizsgára szeretnél készülni vagy csak hobbiból keresni, az alapok ugyanott kezdődnek!

Ha már kutyád részt vett bármilyen kereső munkában, könnyebb dolgotok lesz, de minden elméleti alapot is végig beszélünk.

Néhány téma, amivel találkozhatsz képzésünk során:

  • Mi az a szag és hogyan terjed?
  • Hogyan járathatod csúcsra a motivációt?
  • Mi az a passzív jelzés és hogyan tudod kialakítani?
  • Milyen képzési metodikákat tudsz használni?
  • Mi a titka a jó kereső munkának?
  • Hogyan tudod kialakítani kutyád kereső taktikáját?
  • Orrhasználat, mi az és hogyan fejlesztheted?
  • Milyen szagokkal tudsz legálisan dolgozni?

Helyszín: Városliget

Alapképzés ára: 35.000 Ft

 

Kiknek ajánlott?

Bárkinek, fajtától függetlenül tudod igazítani saját kutyád igényeihez és képességeihez.

Hivatásos pályára készülök, akkor is ezt válasszam?

Igen, hogy tisztában legyél az alapokkal és egy nyelvet beszéljünk, ez elengedhetetlen a közös munkához.

Mikortól ajánlott?

Általában 5 hónapos kortól szoktuk ajánlani, de időnként indítunk kölyök csoportot is.

Milyen előfeltétel szükséges?

Alapképzés vagy alap fegyelmezettségi vizsga szükséges hozzá, mert a kereséshez elengedhetetlen a fegyelem, azaz legyen behívható és figyeljen rád. Ha úgy érzed ez még labilis, keress meg minket, meg nézzük!

Hol tudok jelentkezni?

Látogass el a Kutya Guru Facebook oldalára, mindig ott eseményben értesítünk az aktuális induló tanfolyamokról vagy az időpont foglaló rendszerünkben: www.kutyaguru.booked4.us

Lehetséges-e egyéni képzésben elvégezni?

Igen, keress minket elérhetőségeinken!

Ha bármilyen kérdésed adódna még, tedd fel bátran! Itt nem lesz ciki vagy túl sok, a célunk az, hogy kutyáddal együtt fejlődni tudj!

 

Amit hozz magaddal a képzésre: játék, amit szeret és/vagy finom falatok

Amire szükség van a képzés előtt: fontos, hogy a kutyád kontrollálható legyen, betudd hívni és helyben is tudjon maradni. Nem várjuk el, hogy az alapképzést nálunk végezd el, de ha úgy látjuk még szükségetek van a fejlődésre, akkor kérhetjük a képzés elvégzését. 

 

Szimat Fejlesztő Tréningek

Ezek a tréningek már külsős helyszínen is zajlanak, ahol az alapképzésre építve egyéni kihívásokban lesz részed. 

A rendszeres tréningekkel vizsgákra is felkészülhetsz, melyen több szinten és több féle területen tudod bizonyítani tudásotokat. 

Lehetőség van vadász kutya képzésre is igény szerint. 

 

Szimat Instruktori Képzés

Mivel egyre nagyobb az érdeklődés, és azt látjuk, hogy sok esetben viselkedési problémákon is segíteni tudtunk vele, így szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a lehetőség, ezért hamarosan elindítjuk Instruktori képzésünket.

Figyeld a Kutya Guru Facebook oldalát, hogy időben értesülj a lehetőségről!